2. lokakuuta 2012

Tapaaminen elämän kanssa


Olen perinyt kirjaintoni äitini puolelta. Äitini tosin on hypännyt tämän innon ylitse, mutta siskonsa lukee kirjoja yhtä paljon kuin minäkin. Hänen seinänsä ovat täynnä kirjoja ja minä olen hyvää vauhtia tulossa perässä. Suosikkikirjailijani kirjat minä ostan ilman takakanteen katsomista ja juonen lukemista. Yksi näistä kirjailijoista on Cecelia Ahern, jonka kirjoja aloin lukemaan ensimmäisestä lähtien. Senkin kirjan, siis Ps.Rakastan sinua, ostin koska kiinnostuin kirjailijan esittelystä. Hän on siis Irlannin pääministerin tytär, tuolloin hänellä taisi olla ikää vain 23vuotta.

Nyt kävin hakemassa hänen uusimman kirjansa, Tapaaminen elämän kanssa ja vielä en ole päässyt sitä aloittamaan, mutta tänä iltana toivon jo käpertyväni sänkyyn tuon kirjan kanssa. Huomenna on vasta iltavuoro joten ei haittaa vaikka tulisikin valvottua koko yö kirjan kanssa. Yleensä tämän kirjailijan kirjoja en osaa päästää käsistäni aloitettuani.

Lucy Silchesterillä ei mene hyvin. Hänen elämänsä rakkaus jätti hänet, ja hän sai potkut unelmatyöstään. Lucy välttelee ystäviään, vihaa uutta työtänsä ja asuu pienessä vuokrakämpässä vain kissa seuranaan. Hänen elämänsä perustuu valheisiin: hän valehtelee työstään ja työssään, ystävilleen, vanhemmilleen, kaikille – eikä halua kenenkään näkevän, kuinka onneton hän oikeasti on.
Kaikki muuttuu, kun Lucy saa kutsun tapaamiseen oman elämänsä kanssa. Yllätys on suuri, kun Lucysta kaiken tietävä Elämä osoittautuu nuoreksi mieheksi, joka ei vaikuta kovin onnelliselta. Lucyn ja Elämän yhteinen taival ei ala lupaavasti: jokaisesta valheesta, jonka Lucy elämästään kertoo, Elämä kertoo muille jonkin totuuden. Lucy ei voi enää vältellä elämäänsä ja kipeidenkään totuuksien kohtaamista.