18. heinäkuuta 2011

Tahtoo lierihatun

Tiinalla menee varmaan pian hermot mun neuroottisen järjestämiseen. Siis ensimmäisenä päivänä kun toiset veti päikkäreitä, olin itse järjestellyt huoneen kuntoon. Teepussit omassa kupissaan ja sokeri omassa. Lisäksi hedelmille ja leivälle oli oma paikkansa. Jääkaappikin oli järjestetty. Onneks Tiina ei ymmärrä mun vaatteiden säilytysmenetelmästä, nimittäin niilläkin oli oma järjestys kaapissa että hyllyssä. Ja eilen ilmotin että oon pakannu jo suurimman osan tavaroista.. :D
En vaan pidä siitä kun asiat ja tavarat ovat missä sattuu. Kontrolli ja selkeä järjestys pitää olla.
Ja siirrytäänpä eilisen päivän tapahtumiin.

17.07
Tänään ollaankin sitten maattu vain altailla, tai itse jaksoin kokonaisen puolisen tuntia istua siellä ja jopa käydä lillumassa lastenaltaassa.  Ollaan huomattu että lämpö ei tee kovin hyvää mulle (yli 40astetta) niin palamisen kuin olonkin kannalta. Ja palamisesta puheenollen huomattiin Tiinan kanssa tänään että mulla on rajat kämmenselän ja sormien välissä. Huomaa että olen lukenut kirjaa. Lisäksi rinnassa on kunnon siksakki rajat kun oon pitäny millon mitäkin yläosaa ja naamaan on tullu aurinkolasirajat. Tällaiset jutut voi onnistua vain multa.
Toisten saavuttua takaisin hotellihuoneeseen hemmottelimme itseämme oma tekoisella välipalalla. Tiina teki Nikolle oikein herkkuvoileivät ja baklavaa vielä päälle. Siis baklava oli kaupasta ostettu ja se tuli leivän jälkeen, ei päälle. Ei sentään niin outo herkkuvoileipä.
Noi päätti ottaa päikkärit ja mä siinä ajankulukseni seikkailin internetin ihmeellisessä maailmassa, opettelin karttoja (vaikka kuin niitä lukisin ni en siltikään ymmärrä mitään), ja luin kirjaa. Niin ja suunnittelin meiän seuraavaa liikettä tosiaan sen kartan kanssa.
Ja eikun seikkailemaan minä kartan lukijana.
No ei se ihan onnistunu, luulin pitkään että me ollaan yhellä tiellä kunnes nämä kaksi päättivät valaistaa minua ja ilmoittaa että missä oikeasti olemme..
Löydettin liuta uusia kauppoja uusille suunnille lähtiessämme ja sain kuulla että Turkissa ei ole sellaista kun maidoton yogurtti. Turkissa yogurtti tehdään maidosta, se on kuulemma mahdotonta muuten..
Samanlaiset herkkuaamiaiset kuin eilen siis tiedossa mulle vielä viimeiset päivät. Suomeen kun kotiudun odotan niin: viiliä ja kuivattuja luumuja sekaisin, siemenettömiä viinirypäleitä ja mansikoita. Kotiuduttuani en pitkään aikaan syö tonnikalaa, katkarapuja enkä salaattia. HIEMAN tulee korvista ulos jo.  Tahtoo uunikasviksia. Mulle luvattiin, että tiistaina hotellilla tapahtuvassa Turkkilaisessa illassa (grillibileet, Nikon hehkuttama 15alkupalaa, napatanssia yms) on luvassa mulle sitten kasviksia. Piru ne vieköön jos siellä ei niitä ole.
Siirrytäänpä takaisin eiliseen iltareissuun.
Tiinalle löydettiin (vihdoinkin!!) kengät ja itse löysin lierihatun (vai miksikä sitä voi kutsua?). En tiedä missä tulen pitämään sitä suomessa, mutta täällä se on kätevä.

Tiina koki valaistumisen ensimmäisenä, sitten Niko. Löydettiin siis se Mc'Donalds. Meiltä ei edes kysytty halutaanko pieni annos, kai sellaista ei ole,  vaihtoehdot olivat medium tai large. Seinällä oli tosiaan mainos "Double the size,  double the flavor" ja luulin että se meinaa isompia juomia ja ranskalaisia niinkuin suomessakin. Ei. Se meinasi pihvejä. Kyllä. QP:n, Mc'Chickenin ja Big Magin ne oli kuvannut siihen tuplapihveillä. Niko meinasi ottaa Mega macin mutta pysyi lopulta tutun ja turvallisen kokoisessa tuoteessa.
Tämäkin piti siis kokea...


Matkalla löydettiin myös paikallinen marketti, (vastasi Lidl/Citymarket tyyliä) josta sain "huonoja" hedelmiä puoleen hintaan. Eli niissä oli vain joku yksi tummakohta tyyliin jossain, mutta syötäviä silti.
Kaupasta kotiin päättimmekin tulla rannan kautta. Oi kuinka kauniilta ranta näyttääkään illalla. Ja takana siintävä punainen torni valoineen. En yhtään ihmettele miksi niin moni pitää Turkista. Tulisin itsekkin toiste uudestaan. Ja paikasta jossa olemme on tämä Matkaoppaiden kuvailema seutu (TV-ohjelma) kauempana. Meidän ympärillä ei ole kuin yksi paikallinen ostoskeskus ja n.15min kävelymatkan päästä Oban kauppakatu mistä löytyy vaikka mitä! Kumpaan suuntaan vain rannasta lähdettäessämme on tiellämme kauppoja. Ei niitä siinä hotellilla tai vieressä tarvitakkaan.
Obasta puheenollen tänään onkin markkinat meillä suunnitelmissa ja paljon tinkimistä! Meistä alkaa tulla tässä hommassa jo aika hyviä. Niinkuin myyjistäkin. Tiinalle ensimmäisinä päivinä yritti kaupassa myydä pieni poika joka lopulta sanoi Tiinan särkevän sen sydämen kun se ei osta. Mitäs ei suostunut tinkimään hintaan.
Nyt siis aloittelemaan tätäkin päivää!
Ruokalista erään ravintolan edessä

Ostetaan vakaat kädet kiitos